AVROTROS. DE OMROEP VOOR ONS.

AVROTROS bereikt met haar programma's, activiteiten en (drama)series wekelijks 3 van de 4 Nederlanders. We dragen bij aan een goed geïnformeerde, veilige en rechtvaardige samenleving en verrijken deze met toegankelijke kunst en cultuur. We voelen ons verantwoordelijk voor het collectief en stimuleren daarom in al onze programma’s en activiteiten de gezamenlijke beleving. Daarom zeggen wij: AVROTROS. De omroep voor ons.

We zoeken momenteel zowel voor de zomerperiode als voor de periode september-januari stagiairs. Graag in de brief vermelden voor welke periode je solliciteert.

Online stagiair bij Radar: onderzoek en sociale media


Een nieuwsselectie maken, feiten checken, aantrekkelijke artikelen schrijven en je producties onder de aandacht brengen: dat ga je doen als je stage komt lopen bij Radar. Radar behandelt consumenten onderwerpen in de breedste zin van het woord. Radar waarschuwt je voor onjuiste praktijken, duikt in de wereld van de voedselveiligheid en helpt je bij het uitzoeken van de beste verzekering. Daarbij streeft Radar ernaar niet alleen zaken aan het licht te brengen, maar ook bij te dragen aan een oplossing. De site speelt hierin een cruciale rol: daar worden consumenten dag in, dag uit op de hoogte gehouden van alles waarmee ze te maken kunnen krijgen. Ook werken we hard aan onze social kanalen, en proberen we nieuwe formats uit op Instagram en Youtube. Fijn als jij hier ook over mee wilt denken! 

Wat ga je doen?

 • Loop je stage bij Radar, dan draai je volop mee in ons jonge, enthousiaste team.
 • Je houdt de site actueel, maakt een nieuwsselectie en belt nog even een bedrijf of expert om een uitspraak of feit te checken.
 • Je leert je artikelen zo goed mogelijk aan de man te brengen. Op onze social media kanalen bijvoorbeeld, in de nieuwsbrief of misschien wel in een livestream.
 • Je leert om te gaan met ‘de achterkant’ van een website.
 • Je werkt mee aan de live-uitzending, je bent ook aanwezig in de studio.
 • Je draait mee met alle werkzaamheden van de webredactie. Die zijn omvangrijk, want Radar is de best bezochte programmasite van de Publieke Omroep. Mensen weten ons te vinden via sociale media, e-mail en ons uitgebreide forum. Omgekeerd hebben wij dus een gigantisch netwerk dat we om meningen en ervaringen kunnen vragen. Het contact onderhouden, ook dat is onderdeel van je taken. Werk is er dus genoeg, maar ook eigen initiatieven geven we graag de ruimte.
 • Heb je vragen? Natuurlijk heb je vragen als je stage loopt. En daarmee kun je altijd bij ons terecht. Niet alleen bij je stagebegeleider, ook bij alle andere redacteuren, ieder met hun eigen specialiteit. We geven je graag en gedegen informatie, en feedback op je activiteiten.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een relevante hbo- of universitaire studie.
 • Je bezit over redactionele en journalistieke vaardigheden.
 • Je schrijft foutloos Nederlands. 
 • Je kan zelfstandig werken en neemt initiatief.
 • Je hebt inlevingsvermogen. 
 • Je bent maatschappelijk betrokken.
 • Je kunt goed kan communiceren.
 • Je bent beschikbaar voor een fulltime stage. 

Let op: de startdatum is slechts een indicatie. Komt een ander moment beter uit, stuur dan even een berichtje of laat het weten in je reactie.

Wat bieden wij?
Je komt stage lopen op de online redactie van een groot consumentenplatform. We nemen de tijd om je de kneepjes van het vak te leren: van artikelen schrijven tot je stukken aan de man brengen via sociale media. Je krijgt veel vrijheid en we zijn benieuwd naar jouw ideeën om ons platform verder te laten groeien! Uiteraard krijg je een stagevergoeding van €300 bruto bij een fulltime stage.Tijdens de stage sta je nog ingeschreven bij een opleiding.

Reageren?
Enthousiast over deze stage bij Radar? Druk dan op de button 'solliciteren' en laat Anouk Onderwater (coördinator online) in je motivatiebrief weten dat je geïnteresseerd bent! Vergeet niet om in je brief te vermelden voor welke periode je solliciteert.
Heb je al eerder gesolliciteerd op een vacature bij AVROTROS? Wijzig dan je wachtwoord hier anders krijgen wij jouw sollicitatie helaas niet binnen!

Vragen
Neem dan contact op met Anouk Onderwater (coördinator online), per mail via anouk.onderwater@avrotros.nl. 

klik hier voor meer informatie over AVROTROS.