AVROTROS. DE OMROEP VOOR ONS.

AVROTROS draagt bij aan een ‘leefbare’ samenleving. Een samenleving waar plek is voor iedereen en niemand wordt buitengesloten. Wij zijn de omroep voor ons. Ons staat voor het saamhorigheidsgevoel dat Nederland sterker maakt. Het is onze maatschappelijke taak om groepen in de samenleving bij elkaar te brengen en te houden.

Voor het programma RADAR  zoeken we met ingang van 9 augustus een ervaren:

Redacteur Radar TV

Voor onze TV redactie zijn we op zoek naar een journalistieke, creatieve, enthousiaste en bovenal ervaren Redacteur.

Wie ben jij?
Je bent gedreven en durft 'out of the box' te denken. Je weet wat speelt in de maatschappij en voelt als geen ander aan wat een Radar-onderwerp is. Je volgt het nieuws en weet wat er politiek speelt. Je bent nieuwsgierig, onderzoekend, hebt geen autoriteiten vrees en wilt altijd de onderste steen boven water halen. Verder kun je snel werken, zonder de inhoud en nauwkeurigheid van het werk uit het oog te verliezen. Je kunt goed samenwerken en weet op beknopte wijze verhalen en informatie over te brengen.

Wat ga je doen?
Je zoekt en produceert Radar-onderwerpen, in nauw overleg met eindredactie. Onderwerpen die je samen met collega verslaggevers voorbereidt. Ook het regelen van de studiogasten en het voorbereiden van de studio gesprekken behoort dan tot de taken. 

Wat verwachten we van je?
Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding journalistiek op HBO niveau en ruime ervaring als Redacteur bij een journalistiek programma. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en kan goed tegen tijdsdruk. 

Welke competenties vinden wij belangrijk?

 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Netwerken
 • Oordeelsvorming
 • Omgevingsbewustzijn
 • Kwaliteitsgerichtheid

Waar ga je werken?
Je gaat werken in een team van TV-Redacteuren, Verslaggevers en Online-Redacteuren die allemaal één merk bedienen, Radar.

Wat kan je van ons verwachten?
Naast een interessante baan in een dynamische, ambitieuze en plezierige werkomgeving biedt AVROTROS een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket conform CAO voor het Omroeppersoneel (schaal G). Deze vacature geldt tot en met 30 april 2022.

Reageren?
Reageren op deze vacature? Druk dan op de button 'solliciteren' .

Vragen?
Neem dan contact op met Elise van Bork (Eindredacteur), per mail elise.van.bork@avrotros.nl.

Online screening kan ook onderdeel zijn van het selectieproces indien er sprake is van voor de functievervulling relevante informatie op social media-accounts die gerelateerd zijn aan professionele doelen.

AVROTROS

AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 7600 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving. 

In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen. 

 • Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
 • Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
 • Samenbrengen van mensen
 • Helpen met het duiden van nieuws
 • Thuishaven voor de jeugd 

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. 
Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.